fbpx

Dieta Gluten + Lactose Free

Catering Dietetyczny Toscania Fit

Dieta Gluten + Lactose Free

Jest skuteczna i zdrowa! W diecie tej nie pojawia się pszenica, żyto ani jęczmień, natomiast produkty owsiane wprowadzone do menu są z zastrzeżonym znakiem przekreślonego kłosa. W zamian za produkty zawierające gluten podajemy makarony gryczane i ryżowe oraz mąki gryczane, amarantusowe, kokosowe, jaglane, ryżowe i kukurydziane znakiem przekreślonego kłosa oraz naturalnie bezglutenowe produkty tj. quinoa, amarantus, ryż, kasza jaglana, kasza gryczana. Przy bilansowaniu diety Toscania Fit brała pod uwagę nie tylko konieczność dostarczenia organizmowi odpowiedniej ilości składników pokarmowych zgodnie z aktualnymi normami, ale też zapewniony został odpowiedni poziom innych związków, które decydują o jej prozdrowotnych właściwościach. Dieta składa się z 5 posiłków dziennie. Skład: białko 20%, tłuszcz 30%, węglowodany 50%

Toscania Fit - Catering dietetyczny Leszno - dieta gluten lactose free
DIETA GLUTEN + LACTOSE FREE

46,00 zł

Cena za dzień już od

Catering Dietetyczny Toscania Fit Detox sokowy występuje w nastepujących kalorycznościach: 1000, 1200, 1400, 1600, 1800, 2000

Przykładowe Menu
  1. 1
    Przykładowy zestaw menu
    • Śniadanie: Placuszek omletowy z musem kiwi i waniliowym twarożkiem
    • Drugie śniadanie: Sałatka z grillowanym kurczakiem z sosem mango
    • Obiad: Penne z kurczakiem i dynią w sosie curry na mleczku kokosowym
    • Podwieczorek: Krem szparagowy
    • Kolacja: Pasztet z łososia i szpinaku
  2. 2
    Przykładowy zestaw menu
    • Śniadanie: Smalec z białej fasoli
    • Drugie śniadanie: Koktajl brzoskwiniowy
    • Obiad: Kotleciki drobiowe z ryżem basmati , surówka z pora
    • Podwieczorek: Galaretka jogurtowa z musem truskawkowym
    • Kolacja: Zupa pieczarkowa z pietruszką
  3. 3
    Przykładowy zestaw menu
    • Śniadanie: Muffiny jajeczne z serkiem i sosem mojo
    • Drugie śniadanie: Dietetyczny sernik
    • Obiad: Kaftedes po grecku z gnocchi i brokułem
    • Podwieczorek: Ciasto Pierre’a Ezechiela
    • Kolacja: Paella z kurczakiem i chorizo