fbpx

Alergeny

Zboża zawierające gluten

Skorupiaki i produkty pochodne

Jaja i produkty pochodne

Ryby i produkty pochodne

Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;

Soja i produkty pochodne

Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)

Seler i produkty pochodne

Gorczyca i produkty pochodne

Nasiona sezamu i produkty pochodne

Dwutlenek siarki i siarczyny

Łubin i produkty pochodne

Mięczaki i produkty pochodne

Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne