Dieta Gluten + Lactose Free

Catering Dietetyczny Toscania Fit

Dieta Gluten + Lactose Free

Jest skuteczna i zdrowa! W diecie tej nie pojawia się pszenica, żyto ani jęczmień, natomiast produkty owsiane wprowadzone do menu są z zastrzeżonym znakiem przekreślonego kłosa. W zamian za produkty zawierające gluten podajemy makarony gryczane i ryżowe oraz mąki gryczane, amarantusowe, kokosowe, jaglane, ryżowe i kukurydziane znakiem przekreślonego kłosa oraz naturalnie bezglutenowe produkty tj. quinoa, amarantus, ryż, kasza jaglana, kasza gryczana. Przy bilansowaniu diety Toscania Fit brała pod uwagę nie tylko konieczność dostarczenia organizmowi odpowiedniej ilości składników pokarmowych zgodnie z aktualnymi normami, ale też zapewniony został odpowiedni poziom innych związków, które decydują o jej prozdrowotnych właściwościach. Dieta składa się z 5 posiłków dziennie. Skład: białko 20%, tłuszcz 30%, węglowodany 50%

DIETA GLUTEN + LACTOSE FREE

48,00 zł

Cena za dzień już od

Catering Dietetyczny Toscania Fit Detox sokowy występuje w nastepujących kalorycznościach: 1200

Przykładowe Menu
  1. 1
    Przykładowy zestaw menu
    • Śniadanie Zielone omlety z polędwicą
    • Drugie śniadanie Jaglanka a’la snickers na mleku sojowym
    • Obiad Fit mielone z groszkiem na gryce w towarzystwie surówki z młodej kapusty
    • Podwieczorek Smoothie arbuzowo-truskawkowe
    • Kolacja Sałatka z tofu, grzankami gryczanymi i tuńczykiem
  2. 2
    Przykładowy zestaw menu
    • Śniadanie Czekoladowa granolaz bezglutenowych płatków owsianych z jogurtem sojowym i brzoskwiniami
    • Drugie śniadanie Grillowany kurczak w sosie miodowo-musztardowym
    • Obiad Gryczane penne z pesto bazyliowym i indykiem mielonym
    • Podwieczorek Pudding chia z musem malinowym na mleczku kokosowym
    • Kolacja Gryczany chleb bezglutenowy z pastą brokułową, pomidorami i szczypiorkiem
  3. 3
    Przykładowy zestaw menu
    • Śniadanie Jajeczne kotleciki z sosem tzatziki na jogurcie sojowym
    • Drugie śniadanie Czekoladowy budyń z fasoli na mleku sojowym
    • Obiad Gryczane penne z suszonymi pomidorami, migdałami, szpinakiem i tuńczykiem
    • Podwieczorek Smoothie zdrowia z ogórkiem i jarmużem
    • Kolacja Gryczany chleb bezglutenowy z pastą koperkowo-soczewicową z ogórkiem kiszonym